Video

Showreel

I denna filmsnutt har jag helt enkelt klippt ihop några av de effekter som figurerat i Jonson & Pipen fr.o.m. säsong 2 t.o.m. säsong 4.

Mer video

Före och efter

I denna film kan man se hur jag har gjort om de miljöer som vi spelade in Jonson & Pipen i. Vi ville ju ha en förhöjd western känsla och det var ju tvunget att ”byggas” på något sätt. Så här kan man se hur ett sandutag på Ekerö förvandlas till en enorm öken och hur High Chaparall blir lite större. Med så kallade digitala matte paintings är allt möjligt…

Trollskogen

Detta test är ett försök att skapa en skog med kamerarörelse och med mig själv gående omkring i den.

Idén kom jag på när jag såg den nya ”King Kong” av Peter Jackson. Där filmade man modellträd med motion control och lade sedan ihop ”bitarna” efteråt, något som en annan inte har råd med. Så jag testade för att se hur långt man kunde luras, utan en miljonbudget. Jag byggde träd av rötter och byggde en förgrund som jag filmade med en enkel videokamera och sedan fotade jag samma träd i andra vinklar så att man inte skulle känna igen att det var samma träd som återanvändes.

Jag kameramatchade tagningen i syntheye, ett mycket smidigt program för kameratracking. Sedan var det bara att bygga en bakgrund och lägga detta i lager så att allt rör sig i 3-D. Sist men inte minst så vill man ju att någon går i miljön, det fick bli jag, hade ingen annan just då.

Och så här blev det….